PAZZO

Oude Leeuwenrui 12 - 2000 Antwerpen - 03 232 86 82

Reservation onlineBon de cadeau

20/02/20 Winetails

*Chapter One : 20/02/20*

Met :: WINETAILS :: serveren gastheren
Tom d'Hooghe & Stefan Vranckx DJ
je één donderdagavond per maand

de perfecte blend van:

smakelijke wijncocktails 🍷

& een zorgvuldig gecureerde muziekervaring 🎶

En dat - natuurlijk -

in de jou welbekende omkadering

van Antwerpens gezelligste wijnbar 🤩

Kom proeven & beleven!

Lees verder →

27/03/20 Pazzo Mania - Gerhard Kracher

Gerhard Kracher is zonder twijfel de beroemdste producent van Oostenrijkse edelzoete wijnen. Hij trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn illustere vader (Luis) en grootvader (Alois). Het wijngoed maakt al 60 jaar en drie generaties lang zoete wijnen van wereldformaat.

Toveren op niveau met pourriture noble

In Illmitz, in het oosten van Oostenrijk, geniet Kracher van het bijzondere microklimaat van de Neusiedlersee dat vrijwel jaarlijks ideale omstandigheden biedt voor het ontstaan van pourriture noble. De Krachers weten hiermee als geen ander te toveren: hun wijnen hebben eenfantastische balans tussen zoet en zuur, waardoor ze zowel ongelofelijk geconcentreerd als ook prachtig lichtvoetig en sprankelend zijn. Kracher wil drinkbare wijnen maken, die gastronomisch goed inzetbaar zijn. Daar slaagt Gerhard goed in, net zoals dat hij er ieder jaar weer in slaagt om - ondanks de hoge gradatie aan edele rotting - ook het karakter van de druivensoort nog steeds prachtig herkenbaar te laten doorschijnen in zijn wijnen.

60 jaar wijngoed Kracher, 60 jaar synoniem voor perfecte edelzoete wijnen

Kracher maakt bij Trockenbeerenauslese wijn in twee varianten. De edelzoete wijnen met de aanduiding ‘Zwischen den Seeen’ worden in roestvrijstalen tanks of grote foeders vergist en gerijpt. De wijnen met de toevoeging ‘Nouvelle Vague’ rijpen uitsluitend in nieuwe barriques. Het Weinlaubenhof Kracher heeft wereldfaam en hun topexemplaren kunnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, zoals die van Chateau d'Yquem, wijngoed Robert Weil en Egon Müller Scharzhofberg. Kracher heeft dan ook ontelbare prijzen en medailles gewonnen met hun wijnen en is al vele malen door gezaghebbende bladen en instellingen tot 'Late Harvest winemaker of the Year' uitgeroepen.

Mooie balans

Wat al zijn zoete wijnen gemeenschappelijk hebben, is de fantastische balans tussen zoet en zuur. Kracher wil drinkbare wijnen maken, die goed gastronomisch inzetbaar zijn. Ze hebben een grote concentratie aan zoetheid, maar zijn nooit log of kleverig zoet. Bovendien slaagt Gerhard Kracher er ieder jaar weer in om - ondanks de hoge gradatie aan edele rotting - toch ook het karakter van de druivensoort nog steeds prachtig herkenbaar te laten doorschijnen in zijn edelzoete wijnen.

Lees verder →
Michelin Gids 2020

Pazzo staat in de MICHELIN Gids
België en Luxemburg 2020.

Pazzo est ouvert pour lunch et diner de Lundi à Vendredi.

Fermé le Samedi et le Dimanche et les jours fériérs.